Saturday, January 9, 2016

semlm







ni cerita semlm.


kolej wit kerjsama RSK Ulu Kinta anjurkan Majlis Maulidurasul yg grand - jemput all the bigshoots to rasmi etc. supposed MB Perak dtg - tp turned out he cldnt make it, so he sent in someone else. so aku dtg awal - by 7.15am dah smpai - since kalo aku tgk aturcara, ada perarakan segala. and ada Ustaz Kazem & PU Syed. wow. aku tau the majlis pun since ada fliers etc - i knew the were a few of us terlibat - tp definitely bkn aku lah. it has to be dis someone and the gang - for bila all dis majlis ugama, 'dia sahaja yg capable'. ha ha..


tak apa lah. aku rather hadirkan diri dan mingle around freely.


so aku, Azman and Shidi we decided terus ke dewan instead, sebab Shidi ckp 'biar lah stdnts je berarak.. kita pi dewan terus lah'. and turned out he was one of the floor manager. hahaha.. so aku lepak dgn Azman kat red carpet, sambil tgk all these ppl so bz dis and dat like 'eh, see.. aku je keje k. aku dlm list and bos suruh aku keje.. and look at u. watdya do?' kinda thang.


tak apa lah. kesah? hahaha 


tiber2 puan Timb Pengarah bos aku dtg towards us two, and tnya Azman regarding pentas. the hadiah, dulang, VVIP, rostrum etc. and turned out Azman AJK pentas dowh. hahaha fine. Azman went like 'dorg bubuh nama saya mcm tu je, mesyuarat tak panggil.. sy pun tatau nak buat apa'. puan Pengarah un-stick sticker for the AJKs dr tudung dia, and pasted it to my right chest. i was like 'eh, nape ni puan?'. fcuk she wanted me to go up and tolong all the AJKs, since 'semua budak baru.. sy risau'. and she wanted herself for me to usher VVIP naik pentas, usher time berucap etc. 


big shyte.


puan terus ajak naik pentas. dammit aku ngikut je mcm lembu kena tarik idung. and Azman too. haha.. atas pentas aku jmpak Fina - she went like 'ko tau Shah, aku tak tau mender.. tup2 baru tau pg tadi nama aku dlm list AJK pentas. jadah pun tatau nak buat apa..'


fine. nama ko dlm list. aku?



tp ok lah - since Fina was around - aku ok sket. we both we can work wit one another well. so, Fina bagi taklimat for AJK2 pentas on wat shld be done, according to her pengalaman. giler kuasa dak? hahahaha and aku dgr je lah. kelip2 mata bdk2 baru neh aku tgk. hahaha.. tak pa lah. learning process. and 'u Shah, duduk sebelah pentas sana, jemput VVIP naik, tggu belakang VVIP.. kot2 dia nak apa2, kot2 apa jadi..', darn the lady-boss really mean it.






















and dat was how it goes. abes majlis - bukak henset, nahh.. mcm2. dr stdnts. dr kwn2. 


cheharoooom. 













Post a Comment