Wednesday, November 11, 2015

salam!







back to work. it is not somethg i'd like to talk about or be good about it - it is somethg yg i jst hav to anyway. not dat i hate wat i am doin - jst dat.. haih, after like 3 days off, aku rasa mcm malas giler nak masuk ofc. biasa lah kan?so tak pyh la ko nak buat muka mcm tu eh? i am sure u'd be in the same boat if ur in my shoes. heh.


Sabtu aku di UPSI. another routine yg aku rasa mcm penat and tak sabar giler nak get done wit it. driving all the way down there for a 3 hrs class - yg at the end, the lecturer jst read us the slides and decided to call it off early since 'saya nak pi kenduri' mcm tu. ha ha.. and aku drive back home. Ahad aku masuk keje, since budak2 neh ada paper. no - theres no such OT in my life, anymore. no such. for P&P like us, OT is the 'ko dah profesional so tak bley claim' kinda thang. so - claim off day. claim off-day yg bersepah2 aku tak ter-claim. ha ha. Fitri mintak izin nak off since Isnin dia keje. since aku cuti Isnin - i told him to jst leave thgs back to me, since aku keje. 


imagine. Ahad. masuk at 7am, balik by 6pm. ha ha


and Monday - ofc called me coupla times and aku decided to keep mum about it. eh, malas lah. aku cuti kot. dun talk to me about paper lah, exam lah, dewan lah, kelas lah, stdnts lah.. argkh, i got life. so by 7am aku blah balik kg. dis ime around - our real kampung. bukan Bagan Serai, tp rumah mak abah at Kubu Gajah. mak and kak ngah's clan dah ada kat sana for days alrdy.


the mission? gotong royong. since Soleh nak kenduri kawen early next month, and he wanted to hav it there in Kubu Gajah. so us - abg kakak jst ikut je lah. dia je adik bongsu yg ada. hurmm..


gotong royong shld be another 'euw' thang for me. but dis time around - giler aku bersemangat! hahaha.. bukan apa, since dengan adik bradik. dah lama sungguh aku tak balik Kubu Gajah. since abah jatuh sakit, we moved to Bagan Serai. Kubu Gajah tak de saper lagi dah, and we didnt allow mak stay situ since Kubu Gajah is literally a ghost town. sian mak sorang2 sana. ada la kami balik sana still, tp jst a day trip je. and being me - aku prefer to keep myself a distance dr Kubu Gajah - since byk memories et al yg at any time at all cld bring me down and feeling sad. we still feel the presence of abah around in there, it is somethg dat we love. tp.. aku rasa down and sunyi in there, and i dun knw why. mak selalu ajak aku balik Kubu Gajah and overnite sana - tp most of the time aku declined nicely. 


tp dis time around - i am goin to stay there, and put up a nite wit everyone else. mak siap bermasak-masak, kak ngah dah kemas2 bilik segala and me, Soleh and abg ngah - we worked at the outside; kebun abah, pokok-pokok yg tak perlu etc, cuci tingkap, bilik air etc. penat nak mamps, but i enjoyed it.


and i had a side mission as well - nak pekena nasik lemak Ain kat pekan Kubu Gajah tu. giler rindu. tp Soleh kata tauke kedia kena stroke, so no more nasik lemak. and mak - being her, she decided to masak nasik lemak jst like Ain did. and ofkos - it taste different. i mean - mak nye nasik lemak is waaaaaay better. aku makan mcm kuda. terus rasa gemuk. 


tak pe. balik Ipoh aku diet lah. as usual.


erm, i think i shld get back to reality. keje. ari ni start marking balik. w'pun tadak paper. so much to do. and so many thgs to think about. 


and apa pun - i shld get some breakfast lah. lapar doe.



btw - Happy Diwali, guys.







teman mak pi Market Selama, as usual - tlg mak bwk bakul. huhu






and me - contract cuci tingkap. whole rumah, k.
terik urat. gtew.





keje kat kebun. 
action je lbey. bley?





me and angah.
Soleh kat atas. pengantin tu. darah manis.






me and the minimons.





Post a Comment