Wednesday, May 6, 2015

a day passed by.








ampun tuanku.



a public holiday, today. Hari Pertabalan Sultan Perak yg ke-35 dat is. and beside the cuti public - i am proud to beorg Perak.. ye lah - dpt sultan yg bijak dan berkredibiliti, prihatin dna rendah diri, low profile, and.. er, tampan. dats the fact.  no doubt. daulat tuanku. and the best part is - cuti lah. wat else. few frens ajak pi Kuala Kangsar - but no thanks, at day like dis aku prefer to say indoor, and 'mengeram'.


'mengeram' in the sense of doin thgs i wanna do at home, thgs dat i cant be doin during the workin days lah. heh.






woke up at 4am - i was thinkin nak duduk kat meja study and smbg tugasan smlm, tp the temptation to smbg the tdo was so freakin massive dat aku 'tewas'. LOLs. 6am bgun Subuh, smbg gegoleks. bt 7am aku dah restless. maybe smlm aku tdo bley tahan awal, and dah over-slept la kot. so aku decided to pun my jog-shoes on, and lari around the neighborhood. ok la. kasik peluh. w'pun byk anjing. ok jgk - they make me ran even faster. hahaha.. seriously aku agak risau since dis weekend - Putrajaya Deuter Trail Run 2015.. and aku feel so gemuk, so tak fit. kept telling myself i'll be ok. mmg selalu mcm tu. seblm lari fikir mcm2. tp bila dah start lari, berterabur je. and i'll be fine. insyaAllah.



kalo tak lari pun,
aku ketwok je lah nanti. kan?



balik jog, pi market. feel like cooking. and i did. goreng ayam, kubis goreng kicap and gulai ikan sardin. yes - aku mkn mcm kuda. hahaha.. sesia je aku lari jadah bagai pg tadi. tak pe lah. cuti kot. esok Khamis - aku puasa, k?



katanyer.



went to Body Alignment Warehouse Gym @ Bercham. huge gym. first time aku tgk such konsep in here. tak ramai org. so aku like.. hahaha.. had a gd time. maybe ramai gym go-ers pi Kuala Kangsar eh? hahaha.. terus reg jd ahli - w'pun bila fikir balik - mcm ye2 je aku nak pi since agak jauh dr rumah, dgn jam segala mala etc. gym yg dekat2 rumah pun skang liat nak pi. gym kat ofc pun dah berbulan tak jejak.. ermm..





luas kan? ahaks.
u mght as well sesat in here, and never come out.




---



esok dah keje. lama dah cuti - nak masuk keje pun rasa agak najis. td boss aku dah called, esok pg2 dah kena ngadap. pasal tatau. she sounds so insecure, in trouble. bos kat Putrajaya meeting, while here, aku dan sudara mara yg lain kat ofc - cuti. sadis kan? sian bos. hahaha.. haih.





 



sorry beb, aku cepek pic ni dlm
Google je. hehehe



btw - Happy Birthday to Ghaz Sanusi. today is his birthday. dah tua kot. tak pyh nak ber-kek segala lah ye? i wish u all the very best in life. more love, more opportunity, more good thgs in ur way - dlm iman dan taqwa. semoga jadi anak yg soleh, hamba Allah yg beriman dunia akhirat.


pe lagik? dah la. eh? hehe







Post a Comment