Monday, March 16, 2015

me. at kampung.















woke up by 6am in the morn. itu pun since aku terdengar mak bangun mandi etc. ampeh tab aku neh - set jam tak sempat bunyi bateri dah abes. sgt tak reliable. so aku bgun, mandi, tunggu Subuh, solat jemaah dgn mak.. and aku nyusup masuk bilik balik. standard - awal pg kalo kat kampung, mcmana sekalipun - mak will look out for me utk teman dia pi market. wet market dat is. and as usual - i wldnt mind bringing her anywhere she wanted to go, and i'd go wit her definitely. but to wet market - darn i wish i cld hav choices God sake. bukan nak berlagak sombong ke aper.. it is nice to be in wet market every now and then. tp lantai market yg basah, becak, kotor.. argkh.


perhaps aku still din get rid of the past. aku remember waktu aku umur like 7yo, aku tergelincir and tergolek 'dog' kat market, atas lantai yg basah, kotor, penuh dgn air becak, air ikan et al. basah suar baju. berbau. and mak jst ckp, 'tak pe.. sket je. nanti kita balik'. damn aku traumatized smpai skang.



mak beli keladi, nak masak lemak kuning katanya. wah. my fav. actually, come to think of it - aper je yg mak masak yg bukan fav aku kan? semlm mak masa wajik aka pulut kacau yg pink tu - aku mkn mcm kuda. my fav katanya. pagi tadik, baru nak re-landing.. mak masak nasik goreng udang kering wit teelur - ahh my fav. aku mkn berpeluh2 Subhanallah. and for lunch - masak lemak keladi, ikan perkasam, ikan sardin goreng wit sambal belacan - huargkhh.. semua my fav still. perut aku dah sekak dgn nasik goreng mak pagi tadi, still hidung ni dok terbau2 ikan perkasam mak kat dapur.. aiyooo.. perhaps aku jst mkn je lah, since esok lusa dah balik Ipoh aku tak payah mkn. bley mcm tu?



asgment aku dah settled separuh. nak buat slides for presentation je lagik. basically aku tak sure jadah mender yg aku diskus in dis reflection report - tp biarlah, aku dah buat smpai tak cukup mkn tido segala.. (ok over). aku hope for the best. part presentation aku tak risau sgt - i knw i can do good - wit a consideration i knw wat i am doin and i hav all the facts InsyaAllah. cuma part writing ni je. ceharooom sket.















esok dah nak balik Ipoh. lusa kak yang and fmly baru smpai. and cik + fmly after dat. tak dpt la jumpak dorang since keje kat ofc bersepah2. PPS dah dekat, so many thgs to settle. ni cuti2 pun ofc dok tel. tensi Ya Rabbana.








Post a Comment