Thursday, July 3, 2014

oren? orange?















"sir, kalo dlm dunia ni ada satu kaler sir nak buang - kaler aper? knp?"


a stdnt asked me just now. while we r havin a take five during my psychology class. wow. soalan ko mampu mencengkam kuku kaki dan kuku kuku ku yg lain. seriously.


i knw u'll agree wit me - dat warna is tersgtlah penting dalam idup. pelbagai warna jadikan dunia ko sgt menariks.. LOLs. ko tgk stdnt2 (especially post bsc) pakai mekap tebal berwarna warni, ko buat dorg jadi mcm banner atau billboard bergerak, and ko rasa kelakar bahan kan dorg. mcm, 'ko nak pi mana ni mekap tebal2 mcm Lady Gaga? nak dtg kelas je kan?'. happy kan? or ko tgk stdnts nurse b'gerak ramai2 - semua putih je mcm bangau (w'pun hati belum tentu putih, k!), ko rasa bosan. sepesen je kaler. sebetulnya aku baru abes kelas and aku rasa a lil bit gila. maybe kurang air, dehydrated bulan2 puasa neh.. drive u goes ting-ting, bukan ting-tong. tp utk menjawab soalan stdnt aku tadi - aku pilih warna orange. or oren. orange. oren.


kenapa?


yang pertama - akan sebabkan seorg itu mandul. mengikut kajian, warna oren mampu memandulkan org lain. bukan aku ckp ya. MensHealth ckp. M'sia Edition, bukan India ke or lain2. haa.. ko takut? u better be.


yang kedua - warna oren itu sedikit giler. kalo adik aku baca blog neh, serious aku kena sumpah jadi pohon chendana. since dia suka oren. jersi oren. heh. i mean - aku pun ada sehelai jersey kaler oren, dun get me wrong. tp warna oren bley buat mata aku sedikit belalak. mcm mata si KF time kena jerkah dgn aku. highlight gteww.. tp bley buat aku sakit mata. bila sakit mata, aku akan sakit hati.


bahaya, k. nanti otak aku berpinar. peh tu bila stdnt tnya gluconeogenesis punya key enzim - elok2 aku ingat baik punya - tiba2 hilang di udara spt burung merpati yg selalu men-tahi tmpt lepak aku luar pantry ofc aku neh.


ok. aku sedikit terpesong. ampun.


dan yg ketiga.
aku tak suka carrot. carrot ye, bukan carot. carot is bila ko maki kwn2 ko tu. dis is carrot. carrot warna oren, kan? thus, aku tak makan carrot. sounds funny, but dats the way it is. it tastes funny. and it looks weird. the color looks weird. ko tak tau carrot tu sayur ke buah-buahan. and carrot is all over places. dlm tomyam pun ada carrot. nasik goreng pun. semua lah! serious aku tensen. and seriously rasa mcm mana ntah.. biar lah ko ckp carrot baik utk mata yada yada yada ya ya yada yada da da.. ko tak pyh ckp pun tak pe, aku tau. jst dat aku tak suka. its pelik. and its oren in color.


oren mcm nak merah tp tak merah, mcm nak kuning tp tak kuning. org kata kalo gembira je, ingat kuning. tup tap tup - SpongeBob. tak ke kalo gembira dan hati girang mcm Teletubbies? kalo nak romantik, merah lah. passionate gtewww.. barulah kasih syg berkekalan. katanya.



*dush dush*


setelah menumbuk kepala sendiri, aku kembali sihat. mmg akan ada org cakap, 'habis tu.. pink bley plak?'. nak dekat merah nak dekat putih. tp tak bley. ok pe, pink! sebab pink warna air bandung. ko taruk cincau sket. sirap bandung cincau. aiyooo.. sedap siak! bulan2 posa neh! haiyooo 44x.



*dush dush*




tamat.




p/s; aku rasa sedikit ting tong. maybe kurang gula (alasan). apa pun, aku rasa point pertama tu agak janggal. mcm bodoh sket. yg lain2 aku rasa aku bley terima kot. btw, entry ni mcm hareeem sket. mcm latihan menggoreng jawapan ketika exam paper BM. ada saper2 nak berguru dgn aku?








Post a Comment