Thursday, June 19, 2014

SEQ, 4 markah.














aku dah tulis panjang2, tp tak jadi nak post. sensitif kot. plus aku tgh marah. and line internet yg slow mcm siput babi, even siput babi tak babi mcm neh. so aku kasik draft je.


soalan Pengarah ari neh -

"apa yg kamu hargai dlm idup neh?"


serious - aku tergamam. soalan apa kah? SPM? ko nak aku jwb mcmana? short essay? esei pjg? brp markah? kenapa tadak multiple choices? eh, bodoh lah.


answer -

kesabaran aku. w'pun aku cepat mrh, cepat naik hangen and melenting - tp aku cpt turun amarah aku. aku tau marah memainkan pernan penting dlm masyarakat, in molding pembentukan manusia lain.. haaa.. jawapan. bley mcm tu? eh, aku menaip dalam Bahasa Malaysia, lah! diam la, bodo. jst shut the fcuk up.


for example - kalo ur dad garang, guru yg garang, polis trafik yg misai tebal nak mamps siap bley tapis air tea tarik bila minum - kelihatan garang. ko takut kan? and thus, u'll behave appropriately. still cant understand? pesal bebal sgt? maybe, u shldnt read the post then.


aku tadi bengang time buat report. and internet mcm kimeks. slow bodoh! ko ckp Malaysia Boleh! bagai. keje kena bagus. tp facilities mcm sial. rasa nak sepak je screen cpu aku neh, and karate the keyboard let it goes into two. tp sebab aku puasa ari neh, sabar je lah. urut urut dada. "bertendang bertendang" katanya Sin Chan. aku rasa, amarah mampu merosakkan manusia, masyarakat dan perhubungan. ko tak setuju? pi mamps lah. ada mak kesah? tak dah kan.. (Haziq, 2013). aku hampir-hampir buat satu keputusan bodoh. aku tak tau la mcmana kalo aku diberikan kuasa utk m'jadi ketua nanti.


kot kot la. heh.


masyarakat? keluarga? diri sendiri?


diri sendiri pun tak terjaga, rasa nak sepak sepak lempang lempang tempeleng tempelang lelaju. i tot i can handle it, but i gez i dun knw for sure. when the tot of all the chained satan came to my mind, aku malu. serious aku malu. rasa bodoh bengap semua ada. when all the devil in the world r lost, it was u - and yes - the effin u who were the one drivin the rage, all by or urself. 


almost make a stupid decision wit dis tiny brain of mine. i curse u, My Brain. u better watch out for all dat tot or i will spank those neuron cells for freakin good.


haih, wat hav i *almost* done.


thank God patience was always been there for me.


setelah berjoget joget dlm Word trying to finish up dis bloody report before 3pm, aku termencarut byk plak. maaf, ye. anggap je its a common word. its jst a set of dirty words legalized by the government. or JAIP. MAIS or apa-apa lah. puasa atau tidak, sabah lah. anggap puasa tu masa utk belajar bersabar. pfft. words of advice from me? 


wat an arse.








Post a Comment