Sunday, March 30, 2014

smile?








erm, aku mmg tak mahu lah menipu, kan. tp ramai org yg hebat buat aku tersenyum. disebabkan soalan ini agak menarik - 'muka sir ketat sgt lately, pyh giler nak senyum.. tak de mender yg bley sir senyum sket dah eh?', a stdnt asked me. so marilah aku terangkan dgn lbey mendlm. katanyer.


yg pertama - fmly aku. my mum especially. ini aku tak tidpu. kalo kumpul reramai - balik kg ke, bukak puasa ke, dinner sama-sama.. sumpah meriah. masing2 buat lawak, membahan one another. mak akan jst gelak je. and seeing her smile, and laugh - means the world to me.


yg kedua - bebudak kecil yg cute. esp minimonsters aku. aku still ada minimon yg comel2 mind u, yg kecil dan comel rasa nak lempang lempang sambil geget pipi dorng smpai berdarah.. esp Haziq lah. tp Haziq pun dah 7yo. aku lempang lempang dia, silap ari dia lempang aku balik. hurmm.. tiap kali balik Bagan Serai, budak2 neh will like jerit2 mcm sawan pggl 'pak long! pak long!!' sambil loncat2 mcm chimon. kembang rasa idung, doe.


yg ketiga -couple couple zaman sekarang. owh dun get me wrong. bukan aku galak kan bebudak yg tak abes belajar and still bodoh pergi ber-couple couple, pegang2 tgn bdn sumer segala bagai. owh tidak. esp yg Melayu - yg mcm tadak mak ayah kat kampung. serious aku malu. tp kalo non-mly, aku rasa cute. bg aku lar, aku rasa cute.  so aku senyum la.


yg keempat - kalo ada yg being sweet and tak nyakit kan jiwa raga aku dgn sotlan2 biol. full stop.


kelima - lihat kwn2 aku gelak ketawa. aku perasan aku ada sket nilai pelik. aku suka tgk org senyum and gelak. lagi2 member member aku. diorg gelak sebab ada badut mana buat lawak, aku tgk dorang gelak, and aku pun senyum.






look at em all..



and it doesnt end wit frens, org2 yg rapat dgn aku pun sama. abah aku pun termasuk. abah aku yg sgt2 serious tu - bila tgk dia senyum.. rasa sgt best. sgt2 best. rasa harmoni. darn aku tak tau nak explain how.


tp skang abah dah tak dak.. sigh,


yg keenam - katalah aku sentimental or watsoever -aku mmg suka senyum bila aku tgk sunset. bila tgk bulan bintang waktu mlm yg terang and tenang. its like dlm ati aku akan ckp, 'Ya Allah, bestnye Kau bg peluang aku tgk bebenda mcm neh sumer..'. and now korg rasa aku poyo since aku ckppasal ketuhanan. fine. aku mls nak ckp. aku je tau. best dowh!


haaa.. enam jwpan. i like. so next time bg lagi lah ye, sotlan2 yg bley aku cernakan jwpannya tatkala kepala aku ting tong biol dok marking paper medical yg mcm.. argkh!!









Post a Comment