Monday, February 3, 2014

who likes u?













semangat bukan aku nak menaip tetiber. and the best part is - bila aku baca-baca balik, eh.. aku tulis dlm BM. wow. bangga sensorang. the fact is - aku tadak pe sgt pun - cuma aku boring. keje byk, bawak balik pun drama je - haram nak sentuh. esok bawak balik pi ofis.


so, let me ask u dis - who's into u? awak? kamu? ko? anda? korang? hang? kamu semua? kan menarik jikalau ada org jwb sotlan ni, rite away time aku menaip neh. nak plak yg jwb comel mcm Shasha Solero? wait, wtf? saper tu? haih. i mean, mcm Nora Danish perhaps. w'pun ko tak kaya mcm anak menteri yg dia dok berskandal now tu. 


tetiber aku rasa nak share. masa aku skol rendah dulu, petanda yg paling obvious if someone is into u - she'll be looking at u for a period of time. sorok2. sumpah aku akan perasan. eh, tak. sumpah aku akan perasan pandangan minah tu to me - w'pun dia duduk tgkt 3 and ko kat tngkt 1. bila kita buat buat pandang dia, nanti dia akan terkemot-kemot, tersipu2 malu and terus nyorok belakang dinding. or belakang pintu. aku blur blur cicak orang nya - mak selalu ckp mcm tu. mak ckp, selalu buat baik kat org. so, in dis case - aku pun senyum. gila NAIVE. kalo skang, aku buat such - serious kena lempang. and back-hand. back to back. ko tau apa aku rasa time tu? priceless. giler dowh, seronok rasa idup ada secret admirer. hahahaha.. ok. gampang puji diri sendiri.


skol menengah, its was easier. kalo minat, surat sampai. siap ada bedak wangi. ko bukak time pakai suar skol, abes putih suar ko. tp ko tak nyumpah. ko senyum je mcm keldai. serious - kalo minat, surat smpai. SETTLE. mcm kelakar plak aku rasa bila fikir balik bnda2 neh. masa tuisyen dulu, kalo ada org minat, kena ada org tgh, ada org belah kiri, ada org belah kanan. seblm start kelas, mamat tu kena jmpak org tgh dulu kat luar kelas. bukan aku ye mamat tu.. tak de keje. aku biasalah, wingman. LOL. nanti mamat tu dpt surat, dia baca. kemudian masuk kelas bila cikgu masuk, tgh berjalan tu - mamat tu akan kelip mata ke, bg pandangan lembut ke dgn penuh kasih syg ke, to the penerima surat. and ko akan be on the cloud nine, smpai ke mlm. auwwww.. sweet kan? penampar nak? lps tu bila kelas abes, mamat tu dah siap tulis reply, lepas tu kasik surat balas kat org tgh di mana DIA TGH DUDUK SEBELAH MINAH YG KO MINAT TU.. bodo, tak?


demm.. serious gampang.


owh, aku tak lyn sgt masa surat2 cinta time skol neh. jrg aku dpt. sebab aku skol semua lelaki. hahaha.. kalo dpt juga, dr akak2 senior skol sblh. and kalo dapat jugak lah.. haaa.. aku duduk diam2 je lah, since aku takut. hahahaha.. tp masa skol asrama, selalunya - nak tau siapa minat siapa - senang je. modus operandi masih sama - method quite similar like the one i've told u. ada org tgh. senior2 suka lah budak2 junior neh. bkn la pedophile, tp dorg anggap sama lah. plus masing2 dah hit puberty. tiap2 mlm aku terjaga, dgn org tgh (junior lelaki) kena pggl and bg report tiap2 mlm kpd si senior (kwn2 aku LOL). ampeh kan?


"abg bob, dia ckp.. bla bla bla"
"abg joe, dia mmg tadak boifren.. sumpah cakap!"
"abg aril? owh, dia mmg kaya. dia duduk Korea 5 thn"


serious aku ckp - tadak kena mengena antara yg hidup dan yg mati.


semakin meningkat umur, semakin besar ketidakmaluan neh. dah tak main dah surat nyurat neh. dgn kos yg mahal kena support nasik lemak ayam kat bebdk junior yg keje mcm ampeh, tp demand giler - ko lagik rela menjilat setem utk pos surat for mrk yg jauh (long distance relationship katanye) and berdakwat pen yg mahal, esp bg those yg pakai Pilot G2. sumpah rasa handsome abes la dgn dakwat pen yg macho tu. rasa cool nak mampus. and SMS merupakan medium terhebat. tadak la WatsApp Viber Telegram segala mala time tu. eh, tak kan nak ckp texting a fren is considered into u? kena tepat pd situasi nya. sbg contoh, posting wad sama2, bila dlm wad ke, buat la muka poker-face. tp hakikatnya, at the same time ko tgh text smbg about segala mcm under the sun - muka senyum2 tgk Sister wad, tp tgn dlm poket dok SMS. hebat tak?


"nape dtg wad lambat ari ni?"
"nape? ngantuk larr.. bgun lambat. tp dah dlm wad dah neh.."
"oh, sajer je tnya.. bosan la Sister wad neh. perasan chantek.."
"ye ke? haaa.. ko rindu aku eh?"
"agak la.."


KA-CHING! a player seen.


makin lama, makin kentang. dah selalu sgt duduk lepak sama, ok je. tp akan smpai to satu level, ko pyh nak differentiate apa yg benar and such. adakah itu gesture of being a fren, or being more than dat? susah giler nak digest. tp bg aku, ada je jalan penyelesaian. pe susah? dgn example aku yg sentiasa bernas (katanye). katakanlah ada org minat kat aku (ok, ko muntah skang!) lps tu aku kuar dgn saper ntah, jst as a fren. eh, jap. aku rasa pelik giler menaip dgn penuh perasaan. in BM some more. hahahaha.. tukar tukar. katakanlah mamat tdi bukan but its Kim Bun tak pun Jay Park. eh, semua tak kenal. tukar tukar. katakanlah ko kwn baik dgn Taylor Swift. tp ko kuar dgn Jennifer Garner. as a fren je kot. balik dr outing, ko SMS si Taylor Swift, tp dia tak reply. bila jumpak kat ward pun, dia bg ko cold shoulder je. ko lalu tepi dia, dia tak tgk ko pun - tp purak2 senyum dgn kwn ko yg muka sah2 tak siap. ko pun sentip. past tense bg sentap.


mcm ada somethg yg tak kena, Taylor Swift kata nak lupa kan ko. nak jauhkan diri, nak achieve mental stability or state of calmness-lah or watever-lah. and ko pun dok pujuk pujuk, player konon. tanak hilang kwn katanye.. tp dlm ati, pancing. haha.. jap. naper aku bley describe si mamat neh dgn detailed and baik skals? maybe imaginasi aku melampau. and mamat ni tertanya-tnya, pe hal la si Taylor Swift neh?


ladies and gentlemen, if ur bengap enuff - obviously dis Miss Swift is so liking dis mamat-pe-nama-tatau.


kesimpulannya, byk benda korg boleh nampak whether he or she into u or otherwise. becoming a good observer, and a good listener is tremendously crucial. susah? then ko kena la practice lah! how? usha and keep on usha-ing. haha.. usha and usaha. tu je. to be frank, aku menaip ni sebenarnya tanpa berfikir sgt, since apa yg aku nak smpaikan dah lain wit dis title, coz the original thang dah went somewhere else. well, maybe jgk mood aku lain ari neh.


aku ulangi sekali lagi - kisah di atas tadak kena mengena dgn yg idup dan yg mati. or aku myself.


till then.


p/s; kdg2 ko tak realize, dat person who cut ur cards and bakar ur letters r the one who wanted u more than anyone else. confusing enuff? damn. me too.







Post a Comment