Thursday, January 30, 2014

remp-it.








yes. aku rempit ke ofis pagi neh. tak de pe sebab musabab - kereta aku semua ok je, jst dat aku feel like to do it simple today, and thus. lagi pun stdnts semua cuti, staf je keje.. and there'll be no ppl yg sawan and jerit2 tepi jalan 'eh, sir naik motor', 'sir!!' sambil gedik2 loncat tepi jln lambai2 and such for sure. so aku park kat basement - kat tempat moto. first question i got from Mr Bong was like 'eh, aku ingat ko tak keje.. tak nampak pun kete ko', and sah2 la aku tak akan park my moto kat tempat parking kete aku tu, eh? rasa pelik plak. 


rasa mcm giler kuasa pun ada. erm.


and owh, aku rempit in baju batik. thus, aku rasa kelakar.


btw - u hav to knw aku suka naik moto. seriously. i mean - naik sorang2 wit no one at the back lah - i feel less bertanggungjawab, i think. naik moto senang - parking senang, i mean - senang lah! haaa.. mcm tu. and err, minus all those thgs like hujan ribut petir semua lah. and dat thang bila ko naik moto, kete laju and splash air lopak kat ko. tu mmg hanjs lah. hahahaha


and as for me - each time aku naik moto - i hav 2 principles; a) kalo ko nak bwk slow-mo, ko bwk tepi2. kat line putih tu. or atas rumput terus pun tak pe, since nbdy wld care. and kalo ko bwk mcm tu - terpulang lah, ko nak imagine ko bwk moto a'ala Matrix pun tak pe. ko tak ganggu sesaper.. b) and kalo ko kaki pecut - pecut elok2. wit a considerable speed. make sure tgk rear mirror and such. ko nak cilok ke, nak pecut kat line putih pun tgh pun tak pe.. rather then ko ber-slow-mo, tp berangan cantik nak duduk tgh2 jalan. itu sgt bodoh.


so ari neh - jalan agak clear, so pe lagik. aku hayun handle moto seadanya. best siak. and when havin dis cold fresh air hitting ur face - u'd feel so darn fresh - w'pun sah2 mata ko semi-rabak since mlm smlm still ko tak bley tdo. 


tp aku tadak la nak pecut mcm pelesit - or like those yg rasa bagus naik moto besar bagak and make the whole jalan like bapak dorg punya.


aku naik moto ciput je kot. haha.. yg penting aku tak kepit or bersimpuh time naik scoot. kan?


---


stdnts dah start cuti CNY. same wit wit all the bosses - TP (Akademik) and TP (HEP) plus few other bos2 kecik. staf aku je 3 org cuti. in my department - tinggal la aku, and Kak Ina buat pe yg patut. Ameer pg2 nampak, skang dah ilang. main silap mata letteww.. Ain cuti, Fina cuti. Yus ada tadi, skang mana pi tatau. pantry kot. i hav a lot to be done today pun, time2 tadak gangguan ni la ko nak pulun buat all the admin works.


kalo tak, serabot!


and btw - aku puasa today. and dis ofis rasa mcm esok nak Krismas. kalo dpt bihun sup ayam panas2 pun sedap neh. 


haih.










minyak mahal.
ko tak mampu naik kereta, ko naik lah moto!
gteww..

mana otak? hahaha






Post a Comment