Tuesday, December 10, 2013

Time Mx = crucial!






6.15am, and aku dah kat ofc. way too early, i knw. tp aku bertugas pg ni - fasci yg bertugas on dis PTM. program starts at 6.30am, and 6.40am still ada peserta walking in like nbdy biz. and there aku was standing, like a Tugu Negara. u think i will shut up, and smile?


darn ur wrong.


ur messing wit my time. ur messing wit me. u dun respect my time, and u xpct me to respect u? dude, u hav problem wit time management, thus u hav problem wit me!


i am kinda guy who stands on words. u walk ur talk. u cant walk ur talk, u better STFU. semlm present motto, peraturan kumpulan to stand firm on time management bagai, pg ni dah failed. and worst part is, ko jadikan "saya lambat since saya solat, sir" as an xcuse. so aku tak solat ke? ko tak malu ke to the non-Muslim? Subuh 5.50am dah masuk, program starts at 6.30am. and u need not to drive pun. ko duduk hostel. so wats the prob? 


sumpah tak masuk akal. 


kalo mcm ni time ko kerja nanti, tadak urgency, tadak proper time management - patient sakit and nak mampos pun ko tak peduli, for ur so lame in managing ur time, and u hav lack of respect to others' nye hak dan masa.


so - pg2 lagik aku dah terjerit2 mcm kena sampuk. lantak lah. mmg aku marah, w'pun aku tau dis is not an orientation ke apa. dis is so-called Induksi. tp kalo aku tak tegur, who wld? ko nak aku sengih2 dan denda ketuk ketampi? mmg tak la. aku tak kisah kalo ko lambat - and u admit it. mintak maaf. i'd cool down. tp ko bagi alasan ko solat and ko lambat, and ko tak tau pun Subuh masuk pkul berapa - then dats major. dats a huge mistake. 


and kalo aku lambat jugak - dats different. ni aku way earlier! dah la tdo around 12am, 5.15am dah bgun siap2, drive to here. 


they may joke wit me. 'pek' kepala aku and hav fun. darn i dun mind at all. for i am ok wit it. tp if u mess wit my time and u giv lame xcuses, silap besar la.. pantang aku kalo org tak mean wat u say. tak hormat org lain nye masa et al. argkh.


ok. pantry time now. i am ok. aku dah jerit2 tadik. and i am ok. 


8.30am meeting. blergkh.











Post a Comment