Friday, August 2, 2013

ra-ra mood.












boikot la sgt.





salam. its 24th Ramadhan, 1434.


last day at work. had like 4hrs of teaching, for today. an hr tolak since pagi tadik grand assembly wit all the stdnts, staffs. so kelas 9 to 10am, and 11 to 12.30pm. under control, yeap yeap.


sumer org dah dlm mood nak ber-ra-ra. i mean, beraya.. bg aku - biasa2 je kot. eager to get back and gather up wit adik-beradik, yes. i always hav dat urge. and my mum as well. beside some few other important ppl in life around me - the fmly je yg aku ada in dis life. i want to make sure dat they knw dat aku syg dorang, aku care of em all - sementara aku still hav the chance, and still around. aku refuse to regret of not havin the chance doin so - when aku still hav the peluang to do so. so - bg aku; raya ni tak de pe sgt pun. dulu time budak2 ye la kot. raya bg aku - is more for a grand family gathering, get together, spend time sama and such. 


u mght not agree, but its ok. at least dats the definition of raya bg aku - raikan seadanya post-Ramadhan, and the rest of it is more towards bonding, family time. i hav to be around - for mana tau; one day, when i need em to be around - and they will. insyaAllah.


cuti still berbaki. tak tau nak selit mana lagik. aku mcm tiap2 hari ada kelas. bley amek cuti raya pun starting next Monday, smpai coming Monday je. Tuesday dah ada kelas. haih. tak pa lah. sket2 dah la kot, eh? 


and to be frank - akuu tak prepare pe2 pun for raya. duit raya utk minimonsters, beli biskut sket2 and baju raya for mak and Soleh, baju raya aku sendiri tak beli la plak. haha.. mcm malas je. aku cuma got myself 2 pairs of baju melayu wit sampin - itu pun dah pakai once before. cukup lah. pakai pe yg ada. 


baju melayu tak pe byk2. aku suka. and tiap2 Jumaat aku bley pakai pi ofc. hehe


and frankly speakin - raya tak mcm dulu dah. masuk ni dah kali kedua wit no abah around. tp alhamdulillah - mak, adik2 and other love ones still around.


and i gez dats all dat matters.









Post a Comment