Tuesday, July 23, 2013

post-meeting.












by 7am aku dah kat ofc - today i am havin no class, no appointments but still i hav like loads to do. plus preparation for trow classes. esok - i'll be on the dance floor lah, since kelas full strike, full day from 8 to 10, 11 to 1 and 2 to 5. matilarr.. so hari ni, i gotta make sure while doin the rest of the jobs, aku nak duduk cukup2 for trow tak sempat pun nak duduk2. bley?


8am - one of my staff's nye class and i need to observe the P&P process.. in Malay, they call it 'pencerapan'. dun ask me wat is cerap means. kena bukak kamus dulu. basically, i gotta go in the class together wit the lecturer, sit at the back and observe the P&P process - thru out the lecture. the method used, the participation of the stdnts etc. frankly speaking - aku dun mind di cerap, rather than sittin there alone, doin the observation and hav to come up wit a report. i dun knw. some ppl told me 'apa susah? ko duduk je kat belakang tu, tgk pe patut', and i knw dats the way it is. tp the fact is - its soooo boring. ofkoz - there r a lot to learn - tgk methodology org lain, the approaches used. tp then again - its booooooooring.


aku nyer staf ada 3 org. sumer pempuan. 2 baru, sorang senior. yg baru neh, ofkoz lah - there r a lot to learn. kdg2 stdnts plak yg take control the whole class. yg senior plak kdg2 agak SS. bukan Shah Shahe ya, tp syok sendiri. esp pempuan. hahaha.. once dorg bukak mulut leter.. and dats it. tp, msg2 la kot. bg aku no matter wat method, wat approach ur using - as long as at the end of the class - stdnts faham and get the hang of the whole idea - dats all dat matters. aku pun byk lagik nak bljr, w'pun dah nearly 8thn lecturing. aku still kena tegur dgn Timb. Pengarah (Akademik) yg observed aku on dis and dat. and aku terima as a learning process - to improve for betterment.


kelas 2jam, tp aku duduk sejam je. then aku mintak izin kuar by the time dorng take five. naik ofc, Ain ckp Puan Faridah was lookin out for me since ada mesyuarat pagi (yg semlm tak jadik and postponed) is on, since 8.30am lagik. haih. dah dkt setgh jam siak.. so aku masuk bilik mesyuarat, duduk diam2 buat muka tak bersalah. ye lar, bukan aku pi mkn pun. aku buat keje hakiki. 


gtew.










and dis is the hasil of post-mesyuarat pagi. dah la masuk lambat, and generally aku not sure mender ntah dorang dok bncg. jap Pengarah ckp, jap senior neh pintas, jap Ketua Program ni sampuk. aku as on of the Ketua Program yg still berhingus - aku diam and senyum2 je la. Hafiz aku tak nampak pun. as a Ketua Subjek, he shld be in jgk. gampang mamat neh. always escape. heh.


naik ofc., kena brief plak staff2 bwh aku. sah2 la makcik2 neh byk soal. blergkh. 


but wait, wat to brief? hahahaha












Post a Comment