Monday, July 29, 2013

passport. ic pics.








aku paling meluat isi borang2 neh sumer. be it pe2 borang sekali pun. even borang feedback, survey watever not. aku rasa mcm buang masa agt2. sometimes benda yg kita dok isi tu sumer dorang dah ada the whole shyte in the system - tp still kena isi borang. paperless lah sgt. paperless my arse.


and tiap kali isi borang - kena taruk gambar passport. ini lagik satu hal. and each time kena taruk gambar, aku kena amek gambar baru. since aku jenis tak reti simpan negative (dulu2 lah) or cd gambar neh elok2. nak letak gambar lama - aku rasa mcm keji la plak. nek letak gambar baru - aku kena gigih pi kedai amek gambar baru lah.


sampai aunty kedai pun dah kenal aku. and each time - she'll go like, 'u mau isi borang ka?' like dat. heh. 


so bawah neh - gmbar2 ic/passport yg ada dgn aku. gambar ada, tp again the negatives/cds ntah mana2 aku letak. so pagi tadik, since dah amek gmbr baru - aku berazam akan simpan the cd elok2, so dat if there'll be a time aku need to fill up another stupid forms - i wont be needed to see dat aunty again, and swallow down her sarcastic remarks. never, again.


heh!











gambar ic time kecik2.. abah simpan.
umur 7yo, and 12yo.

innocent kan? well, i am still!








sorry, aku pun sedih tgk rambut aku tu.
mcm baru lps kena rogol.
dis is like in 2005 kot.







shyte.
dis is not me.
tho i wish! hahaha






2008.
argkh. i hate dis as well.
muka berminyak mcm bley goreng ikan jaket belah tengah.
and dat aunty pun sgt2 kejam, tak ckp pe2 pun.. main amek je.
and - yeah. senyum plastik.






2011.
dis one ok sket kot.
w'pun u can still spot the plasticity in the smile.
apa2 lah nok.







 dis is in 2012.
time ada rambut. actually aku suka pi neh.. 
matured sket kot. hahaha







and dis is 29 Julai 2013.
ari ni lah.
yes - despite of aku baru trimmed rambut janggut misai bagai semlm
aku rasa gmbr neh agak over.
aunty baru belajar Photoshop kot? sgt flawless, ok!
maybe wuduk. maybe Fair & Lovely (mmg tak lar!). heh.

tp nampak kurus sket eh?
(gtew)







okay.
aku dah merepek.
hahahaha









Post a Comment