Saturday, April 20, 2013

home-sick.








salam;


woke up early. by 8.30am - aku dah kat gym; since nothg much to do. and 10am - aku dah off for teakwondo nye class. kinda tough. its been a while. and by 12pm somethg - i am done; and aku str8 head home. 


basically aku rindu mak. dah nearly 2 weeks since aku last see her, and i knw i need to do somethg. aku mandi, solat Zohor, and took a nap. and after Asar - aku terus drive and balik Bagan Serai. lapar giler, since last mkn breakfast je,, tu pun karipap 3 ketol.


mak sihat. each time aku balik sini, mcm2 berubah, kali ni - dgn bantuan Soleh, mak dah install telefon rumah. senang ati aku. amk tak ckp pun - she told me she can deal wit it on her own. and surprisingly, mak bubuh jugak internet - tho it was jst a basic Streamyx pakej, aku rasa ok sgt2 since, since mak cakap 'senang anak2 nak buat keje, ada internet..'. and 'tak payah berangkut pi rumah ngah nak pakai internet'. aku senyum je. ye lah. kdg2 cik balik, kak yang balik - even aku wit all those keje ofc yg perlu internet xcess - since susah sket nak pakai broadband. Celcom susah. Maxis pun payah. Streamyx jugak senang.


esok pagi2 aku nak ke kubur abah. rindu rasa. byk nak bercerita dgn abah. i still wish him to be around. and esok Soleh and abg ngah masing2 sibuk - understood - nak PRU13 neh. berkempen et al. haha


semua org dah tdo. mak pun. Haziq nak tdo rumah opah dia, nak tdo dgn aku.. awal lagik dah hanyut.


---


belek2 FB. ntgh much there. aku rasa sgt kosong. a bit pointless. nthg left in there - for the first time after like years, aku rasa a bit insecure. the feelin of kinda loose. all dis while i do hav reason for it, now i dun think i am. i dun knw how to explain. aku dah clear nearly half of the unknown in the fren-list, skang dlm 7 ratus lbey je. dr around 1400 sthg. still aku rasa byk yg aku nak cut off. 


time to crash. i'll see u trow.


gnyte. and assalamualaikum.











Post a Comment