Sunday, February 10, 2013

1st day, cuti.

bgun awal. terus kuar cari bekpes. mak ckp makcik kat dpn jalan taman rumah angah ni niaga.. tp tutup. org lain raya, org lain sakan tutup kedai kueh bagai.

and aku got no choice - aku kena rayau and find some. aku ended up kat pasar bagan serai wit Haziq the monmon. byk org niaga. and kueh 5 ketul RM2. wow. raya2 neh naik harga ya? ipoh pun still 4 ketul RM1.00.. aku diam je. and rembat RM8, since ramai rakyat jelata kat rumah angah..

lps breakfast, aku ajak mak, kak ngah and kak yang pi kubur abah. semlm lagi aku nak singgah.. tapi since dah gelap, aku pi pg ni je.. aku buat tahlil ringkas, and off we go. time like dis - when everyone is in - terasa sgt abah tak dak. tho waktu abah ada, abah lebih suka duduk and perhatikan anak cucu dia je rather than participate, but the presence  is all dat matters.

balik, aku terus start projek aku - ngecat ruang tamu rumah mak. now dat mak dah menyewa rumah dpn rumah ngah - aku cld see shes way happy. mak dah start decorating the hse the way she wants it to be - for aku tau mak mmg suka kemas2 rumah and hias rumah jst the way she wanted it to be. rumah mak ada 3 bilik, 2 bilik air. condition baik, and she likes it. mak bwk byk barang2 dia dr rumah kat kampung in Kubu Gajah - and aku brought jer a tv and few coupla thgs.

nak cat rumah is sthg else - aku tak brp bagus when it comes to DIY thang pun. and hav to deal dgn mininyets yang merenyut nak dis nak dat, nak tlg etc - is sthgs else. aku ended up halau semua org balik rumah ngah, and settled thgs alone.

by 1pm, settled. aku lenguh tengkok2, penat giler. dah bukak langsir bagai.. now hav to fix it again. cuci kipas siling, mop lantai, cuci sumer bilik air..

aku suka tgk mak happy. and aku buat ni sumer pun as jst a small contribution to make her happy. as long as mak suka, kami anak beranak pun suka. mak need some place on jer own. some space.

and now - aku dah tergolek. tambah plak post-lunch and mak plak yg masak.. aiyoooo kalo aku gemuk balik, sah2 la bukan salah aku. ok!

Post a Comment