Sunday, September 9, 2012

beg-kecik-beg-besar.











argkh!



seriously - aku hate packing thgs for travel. be it for official or leisure, aku fail. aku had dis tendency nak bwk like semua brg along - tho awal2 lagik dah bear in mind - dat aku need to travel lite. the beg-kecik-beg-besar is the most hideous thg i need to face, every time. 


kalo for leisure, maybe not dat much la kot. tp kalo for owrk, official - lagik teruk. last time aku siap ada check-list ok, jst in case kalo nanti aku tertinggal thgs aku needed. tp skang - tadak dah la check-list2 neh, mcm mengarut plak aku rasa. so - thgs dah tersenarai dlm otak aku. kalo 5 hari bekerja - lima pasang bju/suar keje, tie, belt, tie-pin, sapu tgn, pen keje, socks, kasut.. 5 hari kejra, tak kan bwk kasut keje spsg je kot eh? hahaha.. tu belum jam tgn lagik.. and baju2 after work, utk tdo etc. haiyo. dats y aku never let anyone pack for me - not even my mum. payah. kang silap kaler, silap mix-match, tak jumpak tali pinggang, socks lain kaler.. cemaneh?


i knw. sounds scary. even u mght think dat i am krazi. or perhaps - ni OCD ke haper? tp, dat was jst me. and kain baju sumer aku seniri urus, so ko ak pyh la takut kot? haha


done packing for the trip, dis time around. for a week, in KL. for edit soalan. 5 hari bekerja. and aku managed to make it simple - satu beg roda medium size je, and a bag-pack utk aku bwk netbook aku and few files and books. 4 baju keje, satu batik, 3 suar pgj, byk suar kecik. tie 4 kaler, yg lain2 mcm biasak. sumer suar itam, so tak pyh aku bwk kasut keje lain kaler. hehehe..


bangga aku weh. thank God aku tak bwk kete. aku tau, kalo aku bwk kete, sah2 lagi teruk. mak aku once said, 'ko ikat je la lemari belakang kete tu.. senang'. bley? kejs tau.


dah settled. bley pi mandi, and tunggu si Apez dtg amek. awal lagik kot.


owh shyte, mp4 blum charge! argkh.









Post a Comment