Saturday, September 15, 2012

back home.





finally aku kat rumah ngah. not my kampung, tapi mak kat sini. and soleh anh the whole fmly of us. aku rindu kan Kubu Gajah. rumah mak abah. tp mak kat sini, aku gez dats all dat matters.

sampai ipoh around 1pm. aku terus balik rumah. aku still ngantuk, tho all along the way dlm ets - like most of the time, aku tdo. except where aku tertekan dgn dengkuran mamat sebelah aku.. plus mamat seberang sana yg dok flip2 rambut mcm gampang, amd talked about himslf, his hair like most of the time - to a gal beside her. puke.

aku solat, mandi and nap. aku telepon mak awal2 bgtau aku bertolak lepas asar. mak ckp amek masa.. mak tnya nak mkn pe, and aku ckp.. tak pa la. apa2 pun ok. and gez wat? by the time aku nak smpai rumah ngah - ngah atelepon suruh aku singgah terus kedai beli ubi kentang. ubi kentang. wow. aku sengih ear to ear.

otw seblm smpai Bagan Serai, Soleh called. dia kat kubur abah. dia tnya if aku nak singgah - aku singgah jap, tahlil ringkas utk abah. aku rasa sayu. dah few weeks aku tak dtg jengah kubur abah. tho aku tak pernah lupa kan abah - doa etc, tp the presence beside abah was way different. aku rindu sgt2 kat abah..

mak masak gulai ikan sardin tin. my fav. sah2 aku bertambah mkn nasik mlm ni. pedulik la. nanti balik Ipoh, aku diet. kuah gulai sardin, ikan masin dah cukup bg aku. mak seronok tgk aku and Soleh balik. and ofkoz, aku glad as well.

esok aku, mak and adik2 akan naik kan batu nesan utk kubur abah. dah 1bln 2mggu abah tinggalkan kami..





Published with Blogger-droid v2.0.9
Post a Comment