Sunday, August 19, 2012

selamat hari raya aidil fitri 1433h.



awal lagi aku dah bgun. perhaps aku dah terbiasa wit sahur and such. perhaps aku jst like dat.. wake up as early 3.30am and wondering wat to do. but today - its different. it eid ul fitr.
by 5am aku dah siap mandi, sembang2 dgn mak. and 5.30am - aku gerak adik2 aku, minimonsters utk solat berjemaah Subuh dan bertakbir raya. tho abah dah tak da, tp aku nak apa yg abah didik us, all dis while - we do it well sampai bila2.
its hard for me Allah je yg tau. no mater wat i do - aku will never get to replace abah at any time, any place or anythg at all. aku sedar mak, ngah, yang and even Soleh had tears on each cheeks - and aku dun dare to see em at the face. for me as well, struggling.
habis bertakbir raya, kami bersalam2 dgn mak and wit one another. start dgn mak and then aku - followed by adik2 aku. mak teresak2 menangis. and so adik2 aku. aku tersentuh hati, and aku jst cant help myself to hav tears rolling down my eyes. its so different. so weird. abah used to joke dgn mak "apa ni pg2 dah ujan" bila mak salam dgn abah and cried. abah akan bagi a short tazkirah before us the whole family dismiss and siap2 utk pi solat raya.
now dat hes hone. and aku jst dun knw wat to do.
aku gotta siap2, solat raya at Masjid Tinggi at 0830am. aku suddenly rindu rumah mak abah kat Kubu Gajah. and the environment there.
---
abah, Selamat Hari Raya Aidil Fitri. along mtk maaf zahir batin. maafkan salah silap along, halalkan makkn minum along. along doakan abah tenang di sana, bersama mereka yg beriman dan bertaqwa.
along rindu abah. along sgt2 rindukan abah..




Published with Blogger-droid v2.0.6
Post a Comment