Sunday, August 26, 2012

Ahad!








woke up by 6am dis mornin. had kinda good sleep - watdya expect, own bed, own place. mandi, solat - and aku decided to off for Padang Polo - perhaps for a jog and erobik kat sana, and perhaps - tgk crowd mcmana. i knw - most of us still raya, still intoxicated dgn lemang kueh raya etc. and to my surprise - ramai jgk yg dtg Padang Polo pg neh - agaknya masing2 dah tahap panik post-raya weight scale dah terbaca reading kot.


as usual - aku stuffed my both ears wit the mp4 - brisk walk, and started jogging for a while. kinda nice seein different faces, new faces around. and a lot of different ppl, gelagat etc. stumbled into few ppl yg aku kenal - hi and bye. masing2 sibuk dgn hal masing2, and so be it la kot. 


aerobic - nthg much. first 2 songs, i was like.. wow, semangat seh! 3rd song, lagu dangdut. aku layan jap. bukan selalu pun. 4th song, pun lagu dangdut.. fine. diversity. aerobic tak semestinya lagu Mat Saleh. but 5th and 6th pun lagu dangdut.. i was like, wtf? nak kata conductor lelaki kat atas pentas tu Indon, tak jugak.. aku kenal. tp sumer lagu dangdut, pe kes eh? aku hilang semangat. aku nyusup to back slowly, and aku blah. aku mmg tka brp favor lagu dangdut. skali sekala tak pe kot. tp like sumer.. eh, mcm bergencok kat kelab dangdut je layaknya. aku tgk makcik2 pakcik2 yg duduk dpn2 makin lama makin kencang hayun bontot masing2.. drp aku loya and pitam kat tgh2 dataran, baik aku blah je.


around 9.30am, aku start kereta and balik. bought somethg for a breakie, trimmed pokok2 kat dpn rumah, kemas2 luar sket, and aku basuh all the kereta. mlm nak heret satu2 pi car wash. and at the same time - aku did the laundry. by the time all done - aku rasa flat giler. 


byk kalori abes neh, bley kot mkn nasik lemak. eh?


ada few jemputan open hse. and aku liat sgt2 nak kuar rumah..


















fine. angle bwh dagu.
sorry lah - tgn tak cukup pjg nak amek btol2
ngadap dpn muka.
hehehe






 

Post a Comment