Sunday, July 15, 2012

abah.





aku dah dlm Wad 2 Intan. mak dah balik. tak pa la, these 2 nites aku amek turun jaga abh, and let mak hav a proper rest pulak.

wad pack. sgt tak selesa. Sg Buluh and Selayang way better. aku bkn niat nak cmplain, for aku tau we send abh in ere for a treatment. and nthg else. cuma aku kesian mak.

Allah Maha Kuasa. aku is in ere to 'berkenal-kenalan' dgn dis one staffnurse yg kurang ajar, ckp lbey kurang dgn mak aku - jst bcoz cndition abh yg gettin worst. she's on nite syif. and ere i am, will stay together wit her, until the breaking dawn. nice aye?

rupanya bkn sekali dua dia buat mcm tu kat mak. tp byk kali. berleter, merampus dlm bhs Kelantan, dpn org lain - wit the tot of mak tak fhm. bila mak explain, she retaliated and push bck the NG tube into abh nye nasal cavity, dgn kasar - wit mak watching it, and crying. hows dat feels, eh? mak x citer kat aku. or adk2 aku. mak x citer kat aku, takut aku amek tndkan x tentu hala. tp mak citer kat sedara2 mak, and ofkoz - aku akan tau jgk.

aku wont go create drama, no. skang dia nak tgk aku pun tak berani. er, aku tak buat apa2 pun lagi. and trust me - dis is not even a beginning pun. ko krg ajar dgn mak aku - jst mak org luar - thk aku will sit still and smile? ermm.

abh dah way difrnt from last aku see him. dia dah bed-ridden, wasting of muscles. he cant take orally any longer, and i am not sure if he recognize me anymore.

aku sedih tgk abh. wit the tube, and restraint to railing katil. he hardly open up his eyes, yet abh tetap lafaz ayat2 Quran every now and then.

abh tdo ya, abh. alg teman abh mlm ni. alg syg abh. so much dat it hurts..







Published with Blogger-droid v2.0.6
Post a Comment