Sunday, July 15, 2012

abah.





awal2 pg lagi aku dah go arnd cari new, clean linen utk abh. dat is bju and suar baru. aku tgk the nurses ke hulu ke hilir wit wats not, aku mls nak ganggu. aku tau - the reports et al, kena siap before dorg abs syif.

5.30am aku dah mula tkr bju suar abh, lap bdn dia, tkr lampin pakai buang abh to a new one. i dun thk they'll help, and aku tak ksh pun. aku bljr buat ni semua during my bsc med time - and dis is the time to prektis.

tp doin it all alone - bley thn la jgk.

tggal cadar, selimut and sarung bntal for them to change. tak kan bed-making pun aku kena buat. aku tgk PPK dorg neh dok berkawad sana sini, sambil sengih2. erm, lantak la. dpt pahala la kot sengih2 dr misi2 kat sini yg muka sorg2 mcm mangkok tandas.

done wit abh, its alrdy 6.30am. aku restraint jap tgn abh, aku pi mandi. first time msuk bilik air wad ni.. Ya Allah. HUSM kah ini? aku rasa siksa lagi pengalaman aku mandikan diri sendiri dr aku sponging kan abh kat katil tdi. dgn dinding bilik yg kotor, lantai yg.. aiyo. erm, tp aku dah mandi pun. alhamdulillah je lah.

mula terasa ting tong. lapar. mana nak cari mkn eh? doc round wat time eh? and dat misi yg aku tak nampak2 dah tu, pi mana eh? haha






Published with Blogger-droid v2.0.6
Post a Comment