Friday, May 25, 2012

Fly-Day!








another Friday sets in. aku bgun lambat ari ni - lately ni bdn rasa mcm tak sedap je. mcm tak sihat. post-demam la kot. maybe. demam dah reda - tp bdn rasa..argkh. so pagi ni, jam dah bunyi at 5.30am - tp aku snoozed for coupla times, ended up by 6.20am - baru aku kelam kabut bgun - dgn belum Subuh, baju tak iron bagai. but then - aku take thgs slow - theres nthg to rush pun. theres nthg much in the ofc, God sake.


aku swear to God i hate driving to the ofc. bukan apa - the traffic and the ppl i hav to face all along the way. org2 small town neh pelik sket - they drive like nbdy biz., as if the road is belong to tok nenek dorang. masuk tak bagi signal, masuk kiri kanan tak bersignal. argkh. pagi tadik pun - mood aku kinda so so - aku changed into a monster mode since dis one lady (aku rasa cikgu la kot), masuk jalan besar lepas beli nasik lemak bagai - jst like dat. himpit2, masuk. bodoh sgt. aku rasa nak gumpal2 je kete dia, sekali dgn tuan2 - campak masuk Sg Kinta. padan muka.


erm, mak ckp aku ada masalah - each time aku masuk kete - she's scared. she said i am a monster bila aku behind the wheels. tp she preferred me to drive - rather than cik or Soleh. yet refused to reason out why. saja la tu kan? haha.. and abah pun never complains about me driving. he'll get in the car, and he'll sleep. most of the time - he nak duduk belakang la.. or otherwise he'll like 'penat asyik tekan brek jugak' kinda thang.. erm, dat was then la - time abah sihat dulu. and aku realized aku tak bley drive and listen to such Linkin Park or Pink at the same time - aku'll get worst. peliks, eh?


maybe ptg ni or awal esok pagi - aku nak balik kg. nak bawak abah pi Baling, berubat. not sure the whereabouts, tak kenal pun ustaz tu - tp a fren of mine rekemen saying dat, dat ustaz bley berubat all dis kanser, growth watever not. aku had no time to argue - sama ada it'll works or not - watever comes on the table, and cld giv us hope and make abah way better - we'll giv it a shoot. aku used to eb a bit skeptical about all dis - the Tea Belalai Gajah la, apricot la, apa la.. but at time like dis - aku telan je my ego and such - dis is for abah. not me.


u hav a pleasant Friday, peeps.









Post a Comment