Tuesday, January 11, 2011

tensi.













kan!






dats the fact. pg2 lagik aku dah kena sound regarding smlm nyer dgn Bong. aku sentap sekejap. bila aku explain yg aku dah try telepon dia like berpuluh2 kali - dia buat tengin je. geram sekejap aku. tp dia Ketua Program - aku ni lecturer junior je.. so aku telan je la sorang2 rasa geram marah etc. malas nak fikir2. he's my Ketua Program, pe2 pun aku kena jumpak muka dia.. tp tindakan by telling to others like 'lain kali pe2 go thru saya terlebih dahulu, bukan terus meloncat ke Pengarah.. mcm some other lecturer tu' to Ajak and Fina, is way too unprofessional sgt. y dun he told me dat? and bukan ke aku dah explained pg2 lagik? kalo ko in my shoes - wat wld u do? jst catit2 and blah? dis is ur stdnts - wat about kebajikan dorg? jst becoz aku talked to Pengarah - dat makes u feel like so tak effiesien? there's some hanky panky thang, thgs r so fishiy alrite - tp aku tak tau pe2. and aku mls nak amek tau pun. i jst did i hav to - and aku tak dpt pe2 pun.. its all for the stdnts God sake.


aku sent a msg to Pengarah - Mr Elen since aku 'tertinggi' suara sket kat bilik dia pagi tadik. again - kalo ko ada issue dgn staff ko, senior ke haper.. aku think dat aku need not to knw; for bukan kena mengena dgn aku pun. ko marah2 aku since senior ko tak buat keje - mmg tak la.. aku mcm tak percaya plak bila aku bley ckp kat dia such 'no no.. i am sorry, but u listen to me first..' so dat he'd go stop telling me all stuffs i need not to knw. watever lah! kalo buat keje pun pyh, tak buat keje pun susah. perhaps - aku kena blaja how 'ckp mega2, kerja lite2' je la kot, like some others in ere. eh?


aku amek time-off ptg. lepak rumah je senang. stdnts tak de dtg banjir2 bilik aku kuar masuk dis and dat, Kak Ton CC tak ganggu aku buat lwk tengin, and aku pun less sakit ati. duduk rumah lyn Cartoon Channel lagik bahagia.


i jst did wat i hav to. and its for the stdnts. i believe in doin good thgs for others - be it saper skali pun. and i believe dat i shld stand on my stance, when ur on the rite fact. i dun knw wats goin on - the hanky panky - if there is, and i dun wanna knw. wat i did is wat everybdy shld be doin. wat if ur havin a son/daughter - kena send posting klinikal jauh2 and yet kebajikan tadak saper amek tau? bila budak2 buat hal - yg tau nak denda je.. adil ke? bila aku ckp mcm ni, Pengarah ckp aku bg muka kat budak2. sound aku secupak dua. btol ke aku bg muka?


aiyooo.. mls aku nak fikir. life's is a Karma. its a circle.


and u knw how it is like. heh!






Post a Comment