Wednesday, December 8, 2010

*yawn*






and for ur info - aku on leave today. i dun feel like goin to work, tho i knw theres so much to be done back there in the office. after all - dis week je yg aku bley amek cuti - next week, the whole week i wldnt be able to hav any, since cuti kena beku - SIRIM audit pe kejadah ntah, nak dtg kolej. so, untuk ngelakkan dr para lecturer lari, main aci nyorok et al - Pengarah awal2 lagik dah bekukan any off-days, next week.


so - ere i am, belum mandi. baru bgun tdo. first thang first lepas bgun tadik, aku tukar boxer into towel - wit the tot of nak mandi. tp i found myself rayau2 dpn rumah, sapu porch and bagi ikan2 dlm fountain baru aku tu - dpn and tepi rumah, makan. and gez wat? aku telah berdepan dgn 5 casualties. 4 ekor ikan ditemui mati keras kat kaki fountain tp rumah tu - termasuk sekor ikan Bandaraya yg makan lumut tu. heh. ni acara terjun berani mati ke aper? or bunuh diri beramai2? erm - aku kutip aku bubuh dlm piring elok2, letak tepi longkang. nanti sure ada kucing jalanan masuk rumah aku.. rezeki dorang la. and fountain dpn rumah neh - sekor. pun mati keras. or - mati syahid? i dun knw.


but i had fun semlm. awal pagi lagik after the breakfast yg aku fikir tak la awal lagik dah pun - aku terus drive off to the nursery - dis one nursery dulu2 mmg aku rajin pi beli bagai - sebelum era malas aku, lately. obviously apek tu so happy seeing me around - i gez he knew i will never be back wit bonet kosong - dat dia panggil anak bini dia entertain customer lain, semata2 nak ikut aku ke hulu ke hilir cari pokok pasu bagai. kelakar. aku ended up spending for about 2hrs kat sana - and balik pebuh bonet and seat belakang wit pasu besar kecik, tanah 10 pack, batu 3 pack besar, step stone refleksologi tu dlm 10 keping, pokok2 and satu new set fountain yg stand tu. plus pump terus aku rembat. habis dalam 350rats in one short. heh! berpeluh jap aku time nak byr, tp puas ati. tu nyaris aku tak angkut rumput2 bagai nak tanam laman tepi rumah neh - tp bila cina tu cerita aku kena korek tanah, bubuh pasir satu layer, racun et al - aku dha nak pitam. last2 aku mintak dia dtg tgk. and nanti bley bincang harga. i knw - it sounds weird. tp aku bukan la pandai sgt when it comes to DIY thg neh.. tak la mcm stgh org yg sumer bley buat seniri. heh. jeles!


around mlm seblm Maghrib - aku done wit pindah pokok, susun pasu, pasang fountain lama and baru tu, siap bubuh ikan bagai. baru best. rumah tak la sunyi sgt. ada bunyi2 air gtew. wah! sungguh tranquilizing. bley?


aku rasa elok aku pi mandi dulu, bancuh Nescafe dll. theres coupla thgs i wanna write, as well. tp jap lagik la.


mandi weh!




Post a Comment