Wednesday, December 1, 2010

ulu dedap. again!

Done wit Klinik Kesihatan Changkat Lada, aku off str8 away to Masjid Changkat Lada, wit the tot of Zohor dah masuk, and aku can jst stop, solat and ke Ulu Dedap trus. Dah siap parking bagai, baru aku sedar jam baru 12.30pm. Kejis. And aku hesitating jap - nak tggu or terus ke Ulu Dedap? Changkat Lada to Ulu Dedap is like 10km away, and aku ngantok giler. Ni semua nasik lemak pg tdi la nye pasal.. bley mcm tu? Heh. By the time aku smpai KK Ulu Dedap, dah lunch time. Klinik dah tutup. Stdnt2 aku rehat. Malas plak aku nak pi tgk2 dorg kat hostel, time rht dorg, tak sesuai nak kacau. So aku patah balik, head to ere - masjid Ulu Dedap. Tutup tgkap, kuatkan aircnd - aku managed to get a 15mins nap, alhamdulillah. Segar sket mata, w'pun God knws kalo dpt bungkang lagi lama, lagi heaven. First time solat kat masjid neh. A huge masjid for a kampung like dis. Theres a bit of renovation goin on, tak slp aku. But it is sad - masjid tak t'jaga - penuh sawang and t'biar, plus jemaah sumer pakcik2 yg dah tak larat, uzur, jalan pun tak brp btol. Cukup la s'tengah saf. Ermm.. Done wit solat, lepak2 jap. Dis pakcik2 baik2 belaka weh, ramah tamah tanya aku bagai. May be dorg pelik la kot, since ada yg pakai ofis dtg solat time2 mcm neh. Heh. Tak jdi la aku nak golek2 jap.. Malas sgt rasa nak tgk bdk2 neh, time2 mcm ni. Nak je aku Superman terjun kolah wuduk kat blkg masjid neh. Air sejuk giler! Agak2 kalo aku berendam jap, ada org perasan tak, eh? *yawn*
Post a Comment