Thursday, December 16, 2010

as for today..








at 5am, aku dah terjaga. seeing the baju batik and slack yang aku dah pre-matched the nite before yet belum bergosok - dah cukup buat aku rasa nak termuntah and aku was seein the clock on the wall and like, 'argkhh, lambat lagik..'.. aku dived back into the sack. within a sec - aku back to the MuMuLand, jst like dat. a moment after dat - aku terjaga for no reason and wondering kenapa la alarm aku tak bunyi and aku was in a state of shock lookin at it - its alrdy 7.30am shait. i aint gonna make it to the office like dis - baju suar belum iron and such.. belum mandi.. wit a mix feelin in me - between 'shait' and 'like aku care' - aku picked up the phone and called Mr Bong. he was like, 'aku baru nak mintak tolong ko punch in utk aku..', and 'nape sora ko mcm tu? tak sihat ka?'.. dammit - it makes my life easier when aku terus je, 'ha'ah.. rasa nak demam la..'. Bong told me stay put and hav a rest but 'make sure jadual ko siap.. Jumaat aku nak!', and esok dia suruh aku isi borang cuti.


and aku was like.. 'yayyyy!!'. and tarik selimut balik.


---


but then - it aint dat wonderful pun. dari pagi tadik lagi aku dok ngadap dis lappy nyiapkan jadual waktu mingguan for budak2 yg akan masuk ni nanti.. well, aku jadi Penyelaras K28, remember? *shait!* nampak senang, tp aku dah berkali2 sawan tgk kotak2 neh, mcm gampang je. no wonder la Ajak keep on telling me, 'tunggu la time ko buat jadual nanti.. tau la..' all the time. heh!


tp alhamdulillah.. by tonite siap la kot. gigih seharian aku tak buat pe2 melainkan mengadap mende-alah ni jer!


---


tot of goin to the gym. dah la aku smlm nak sgt2 pergi.. time kuar je, ujan tak hengat. and again - sama la jugak ptg ni. seawal 3pm lagik dah mendung. 5pm - ujan lebat giler. not dat aku tka bley pi.. of coz, i can drive. tp.. wait, cld dis be jst a plain alasan eh? ermmm.. heh. aku will lift some wt. soon - kat rumah je senang. no alasan alasan.


but before dat - i think, i need to go downstairs dulu la.. lapar.










meh join aku -
bermalas2an. hehe

p/s; bukan mama san ye!










Post a Comment