Wednesday, November 17, 2010

Salam Eid ul Adha!




salam eid ul adha!




awal2 pg lagik mak dah gerak aku bgn. liat jugak - damn its cold! its not like there in Ipoh.. tapi dis is one special day. its Eid ul Adha Mubarak! aku bingkas bgun - aku decided not to mandi as yet - cuci mata and amek wuduk je.. siap2 solat berjemaan dgn mak, abah, Soleh et al. cik & fmly plus angah & fmly r not in yet - so all the minimons r not around as well la.. rumah kinda sunyi sepi - but wit Soleh around - aku cld use the sepi-ness for my own sweet time. lepas solat Subuh berjemaah, kami bertakbir raya - the usual thang yg abah ajar us all sedari kecil lagik.. nothg t rush in dis precious mornin - we r taking our time doin the routine, as it is. lepas masing2 nyer turn bertakbir raya - sesi salam2 mintak maaf.. usually - dis is the high time; when mak will definitely 'tangkap leleh'. aku ingat time2 kak ngah belum kawen, cik and yang were around as well - we used to 'nak tergelak' when it come to dis session. and bila ngah pun nanges2, yang and cik lagik nak tergelak. i'd go and 'ssshhhhhhh' them, for at least to respect their feeling. 'pempuan - biasak la', dats the thang in mind. tp pg neh, mak tak nanges pun - i gez she's ok la kot. at least aku and Soleh around for dis raya.


aku dah siap iron baju rakyat jelats - baju raya mak, abah, aku nyer.. and Soleh. nope. let him iron seniri lah!! i aint Sutinah to do dat. bley? ni nyaris la tadak minimons sumer. kalo tak - sure aku tertimbus dek timbunan kain main dorg yg aku kena iron. kejis.


mandi sunat raya - done. iron baju - done. pe lagik? semayang raya at 9am. awal lagik weh!


erk, smbung tdo jap bley? hehe






Post a Comment