Saturday, November 27, 2010

ipoh - kuala kangsar - taiping

























pls do the caption,
as u please.








woke up at 10am, aku terus siap2, packing barang and such - start kereta and head for Kuala Kangsar - our first destination, for lunch. mkn tepi Sg Perak - i had a great time. and i believe - the minimons as well. but nothg much. aku rasa air sungai baru je naik - leaving all kinda sore to the eyes. and aku tak faham - tp Sg Perak, KK neh dah selekeh, kotor dan menyampah aku tgk - kotor, bersepah2. rumput2 panjang, lalang.. aiyooo.. apa Majlis Perbandaran buat weh? asyik kuar saman org salah parking ke?


after lunch - we head str8 to Taiping, the zoo to be precise. since aku dah janji dgn budak2 neh. langit dah mendung - aku lagi suka. kalo ujan - aku gladly will skip dis. malas lah! hahaha.. tp by the time sampai zoo - ujan still tak turun2. haha.. so - gigih la menapak masuk zoo and tawaf all over, wit the minimons, mininyets seeing their 'sedara-mara', wit air-krim kat tangan masing2. aku nyesal tak bwk kamera compact je - kamera bagak aku neh zoom tak brp sgt.. nak kena cari lens baru.. :-(


by 4pm, ujan dah mula turun. Taiping, biasak la.. watdya expect. when it comes to ujan2 neh - so unpredictable. so - aku sengih panjang2. sumer minimons beratur masuk kereta, aku angkut sumer2 pi KFC, load em all wit watever they want - so dat by the time they r full - they'll be a nice kid, sleepy. and gez wat - my theory is correct. all the way balik rumah opah dorang - masing2 terbungkang kat belakang. and aku drove wit a free mind. heh!


and by the time aku writing dis - dorang dok berkarate-do, ber-Ultraman Taro watever it is.. riuh giler, kecoh mcm time Gngn Merapi meletup and everybdy like running all over, terjerit2. bley? kdg2 dorang dtg jengok2 aku - aku jerit sket - dorang lari sambung main. haha..


damn. i love dis.








Post a Comment