Tuesday, October 12, 2010

dats for today! hehe












first impression -
jenuh la aku.. kematu bontot!









tp tak smpai 3 jam lbey aku kat sana..
tadaaaaaaaaa..






supposedly i had 'nothg much' today (except for continuing marking papers and asgments - when Fina walked into my room askin as if aku nak ke tak masuk her tutorial time - covering her up since she had somethg to do. so - since aku pun ada reshedule time dgn budak2 dia - masuk je la finish up another one hr on thier Sosiology - Group Dynamic/Communication. cukup sejam - aku perambat budak2 neh kuar minum - it was like 9.30am.. bersuka suki budak2 neh aku tgk.. tahan dlm kelas pun tak guna - sah2 la ada sorang dua yg tak reti bahasa akan hilang jugak.. so better off sumer skali senang.


lps brunch dgn Aiman and Fazly budak2 ofis neh - aku terus blah ke Imigresen Ipoh. aku tau - dis kinda office kalo ko tak pi seawal Subuh sepie', silap gaya matahari terbenam pun tka settle2 lagik.. at least dats wat in my head la - their services (or any other department as well) selalunya lousy giler.. siap elok bwk tikar mengkuang bentang bwh pokok tepi parking, bawa bekal makan minum bagai - so its gonna be worth waiting. but then - time aku smpai je KDN sana - org bley tahan ramai, isi borang, p/stat IC sumer.. amek number - dannggggg!! aku kena tunggu like 30 org somethg infront of me! berpeluh jap aku tgk the figura. siap aku pi kantin, tandas and balik tmpt menunggu - erm, surprisingly dlm 20 minit dah kena panggil my number.


abes submit borang segala mala, dah byr - aku dorang bagi resit. suruh tunggu. 1.50pm siap amek kat kaunter 17 katanyer.. jam baru 11.50am. errr.. tunggu lagik. nasib la ada call in - bley la jugak aku 'bunuh masa'. 1.20pm - brother kat kaunter tu perasan aku dok pegang resit and dia panggil aku soh submit the resit. he was like, 'naper inche tak kasik resit kat kaunter neh?'. walhal member dia tadik siap suruh aku duduk diam and around 1.30pm baru antar resit utk collection. kejis.. rupanya, pasport aku dah siap! heh.


1.30pm aku dah start kete balik ofis. hehehe..


kudos KDN. tak pyh aku spend masa like the whole 1 hari 1 malam kat sana like used to. or even worst - 3 ari baru siap.


siap satu perkara.. peh ni - errr.. jap nak tgk list. hehe








Post a Comment