Monday, September 6, 2010

hari-mon nyer ceriti..







aku woke up at 4.30am dis morning for bersahur, since the alarm screaming out loud for it. aku snooze - sedar2 dah 5am. went down malas-ly, selongkar fridge - campak thgs into the microwave, bancuh Milo (yucks!) and there goes the sahur.. naik atas, press baju and aku dah pening2 lalat golek atas katil.. sedar2 dah pkul 7am, and belum Subuh. duhh!


its Monday. and its first day of the week. semua stdnts r back in ere for today and trow, before dorg off balik cuti raya.. so time ni la ramai yg dtg nak bincang pasal research la, assignments la and tak kurang jugak yg datang 'bertandang' since 'lama la tak nampak sir..' kinda thang. expected me to play the songs and can gossip about thgs! eh, i am workin ok. bley mcm tu? so aku layan la yg mana patut. kalo tak pun - aku ckp aku bz. heh.


the fact is - aku tgk sumer org like berlari-lari anak ke sana ke mari. sai'e ke aper? aku ni pun ada jugak keje - tapi tak la smpai terkejar ke hulu ke hilir.. and by 12pm - aku dah duduk fikir - wat am i suppose to do, now. can i go back home and sleep?


rata2 bilik lecturers neh do play lagu raya. wow! raya mood is like everywhere.. in the air, on the table, in the heart, in the head, under the table and such. tapi aku selamba je put of other songs - lain dr lagu raya.. w'pun ada senior tegur 'lagu raya la wey! nak raya.. baru ada mood..' tp bagi aku - aku tak perlu nak dgr2 lagu raya to hav the mood turun dari langit ke aper.. and the fact is - aku mmg jarang2 dgr lagu raya, since nak raya. unless it is played - and aku hav no choice but to listen. mmg lah - it is fun, setahun sekali. tp - tatau la.. i gez dis is me la kot. nak gigih2 download lagu raya nak dgr dlm kereta time balik kampung and such.. errr.. next!


aku still hav 3 slices of Super Supreme dlm fridge aku. and aku nyesal giler tak re-heat kan je pagi tadik and makan. benci lah!








Post a Comment