Sunday, August 22, 2010

Sun-day..






finally - i am done. for a Sunday. no. not really done yet. i mean - i am done wit the minimonsters! they r off balik Bagan Serai and kak ngah ask me to berbuka di rumah dia plak petang nanti. well, dats wat i am gonna do then!


lepas sahur - damn, byk mkn pagik tadi.. since mak masak! - aku terlelap jap, after Subuh. around 8am, while aku still merayau2 in my MuMuLand, dah ada yg berketuk2 pintu bilik aku.. mcm nak runtuh! aku tau.. kalo aku tak kunci - all the gerombolan will go in and make me get the hell outta bed.. tp kalo aku kunci - mcm ni la. siap jerit2 panggil aku, sambil bergendang pintu bilik aku tu. kerjis tak? let me answer it - it is! heh. kali ni dorang sibuk jerit2 suruh aku fix the minipool so dat dorang bley ber-bubblin. huwaaaa..


but the - aku make a deal. minimons kena tolong pak long cuci bilik2 air pak long dulu, and pak long wit fix the minipool and teman mandi bubble. so they did. errmmm - dun think they really do pun. berkenjah bilik air aku smpai ke bilik basah nyer.. last2 aku perambat sekor2 turun bawah.. and aku kena finish up all the deal - on my own. again - kerjis!


done wit dat - aku turun bawah tgk dorg dah mandi2 kat porch kete.. siap ber-bubble bagai; kak ngah teman. aku pun siram pokok2, siram dorang jugak until dorang suka-suki hati and forget the needs for me to fix the minipool. yes! malas aku.


around 11am - kak ngah and family and mak as well, balik Bagan Serai. tinggal la aku ngemas rumah yg basically mcm kena landa dek garuda. ada roti bwh sofa, ada mug plastik dlm bilik air bwh etc. haiyoo.. penat. but then, ok jugak. aku kemas the whole house, and walaaaaaaaaaaaaaa.. done kerja aku yg dok tertunggak for quite sometime.


peh Zohor, aku nak shoot pi Bagan Serai. rumah kak ngah. berbuka puasa di sana..


Post a Comment