Tuesday, March 23, 2010

its Tuesday!





she din scream shait-out
dis mornin! heh.








morning!


woke up late, blame it to my Alarm Cube the so-called Dream Machine. or perhaps - blame it on me je lah - for aku terlupa nak reset balik the alarm to the usual 5.30am. heh. and aku terjaga to the suara orang mengaji pre-azan, and the clock was like alrdy 6.10am - baju tak press lagik, aku belum mandi lagik and argkhh.. kelam kabut la jugak. mmg, aku tau - damn awal lagik. tp dah rutin. aku terasa mcm lewat la plak.


aku smpai rumah around 8pm semlm - still in baju ofis. no gym, no jog, no nthg. after Maghrib, aku dah 'tersadai' on kerusi malas - wit a big bar of Wittaker's, OJ sebelah, remote control on another. by 10pm - aku dah upstairs, ready to transform.


sampai ofis - makcik cleaner dah smpai pun, she brought me 'kueh bom' yg inti kelapa, bulat2 wit bijik bijan on the outside. aku dah 'lemas' sebenarnya.. aku nak je ckp, tak pyh la bwk breakfast like everyday for me.. tp aku tak tau nak ckp mcm mana.. heh. and today, she told me anak2 dia suka mkn kueh ni, and dia bwk sket 'untuk anak dia kat kolej ni'. aiyooo! aku senyum je la.. she's one nice old lady - keje bagus, soft-spoken and tak suka citer2 hal org.. she'll make sure bilik aku bersapu, no dust, meja kemas and such - like everyday, if aku in the room.


ermm.. dilema jap.

Post a Comment