Saturday, February 20, 2010

panic at the picnic!

Heh. Tak de mender yg nak di panik kan, actually. Gimik sajork. Btw, today went smooth. The picnic, dat is. Other than Nikon D3000 yg aku bwk tu tiber2 je tak bley guna (aku lupa bwk SD Card, bley? t'tggal dlm lappy! ampeh!!), lain2 went well. As early as 7am, everybdy wit own tasks siap2 kms pe patot, loading thg into the car and such. Kak Ngah as project manager - awal2 lagi dah bhg2 keje; angah wit her ayam marinated for bbq, abg cik wit his daging burger and sausages for bbq, aku wit all the kcg2 jajan bagai while Soleh wit tmpt bbq arang khemah etc. Everybdy did well on their own task. Aku sng je - bab jajan2 neh. Heh! So, there we were - having a real fmly time.. Berendam2 mcm badak sekor2.. Erk, aku bkn badak, eh. Kak Ngah, it is. And mak nye sambal tumis udang wit tauhu - heh, tak cukup wey! Sejuk nye pasal, masing2 lapar. Aku kurang puas ati sket.. Kamera nye pasal. Nyaris la aku bwk Canon PowerShot sx100is tu. Hentam la.. Ok gak. Simple, senang bwk. Nanti2 la aku upload pics. Ni dok mobile update je neh..

5 comments:

ezam said...

mobile updet???

pakei henpon ale ni bang oii gilerr semart!!!!!!!!!!!!!!!!

Jerung Rimba Putih said...

Nice!!! Takpe lain kali beli satu memory lagi kalo satu kluar dari laptop tu make sure satu masuk yer... hehe..

jerry maguire, jr. said...

ezam - blogspot can update thru ur mobile wat? register la.. easy as peanut! hehe

JR - yeah.. nak beli byk2, spare.. hehe

ezam said...

ta tak tak i mean gambar tue amik guna henpon ape???

semart mcm guna dslr.

jerry maguire, jr. said...

ezam - tak eh.. snap dgn dslr, save, transfer to my hp, and update la my blog..