Wednesday, December 16, 2009

report cards..








and gez wat? i found these too! the so-called 'report cards'. haha.. waktu sekolah rendah dulu - dari Darjah 1 till Darjah 5. kinda sad dat only now i realized report card aku waktu Darjah 6 went missing. erm - sumpah tak ingat letak mana.. cld be hilang waktu pindah rumah dulu kot. very time report card nak issued out, aku freaked out like shait. fail in only one paper mean - rotan. any 'red pen', means - rotan. ayoooo..


nothg to be much-ado off. i was a plain kid during sekolah rendah. a bit of geek. or nerdy, to make it simple. aku sat at the front row, most of the time dekat dgn meja cikgu - since my dad wanted me so. he told me dat - the further back aku duduk, the less i'd get. and so the story goes. and almost thru out the 6yrs - aku 'berjawatan'; tak Ketua Darjah, Penolong Ketua Darjah. paling grand - jadik Ketua Pengawas during my 6th yrs. and paling cikai - seingat aku, jadi Ketua AJK Kebersihan, waktu Darjah 3 - which means aku kena 'kerah' budak2 perempuan sapu sampah bagai.. and most of the time - it was me doin dat bulshait. heh.


i was an easy kiddo back then. time nak periksa - aku'd kept myself in the room, doin the 'baca buku'. aku jarang-jarang sgt2 ponteng kelas. dari Darjah 1 till Darjah 4; abah anta and amek aku bila abes skol. time Darjah 5, aku started to beg mak to pujuk abah to buy me a bicycle - so aku'd able to cycle wit others, to skol.. after like months of persuasion, finally aku cycling to skol! tu pun 2 kali accident - abah nyaris2 'tarik balik' his permission allowing me to cycle to skol. aku bawak bekal pi skol - since mak made me so. it aint cool back then, but aku came from a family yg tak berapa senang, adik2 ramai - so aku ikut je.. and most of the time - aku makan sikit je and the rest of it, aku bg kawan2 aku makan.. imagine young boys - running up and down; they get hungry damn easily. back home - mak grinned from eye to another, his boy never failed to finish up the bekal provided. heh.


aku remember buku latihan kerja rumah aku selalu bertukar tangan.. budak2 malas buat keje rumah, pinjam buku aku, tiru. aku remember one time - the exercise book went around until time nak passed up, aku cldnt find where it at. aku ended up kena rotan kat bontot wit the cikgu BI tot dat aku 'tak buat keje rumah, and made up story' kinda thang. sampai sudah aku tak jumpak dat exercise book! heh.


and aku remember aku was so in love wit Bahasa Inggeris. i hate Ilmu Hisab. and i love Ilmu Kesihatan, Ilmu Alam, Ilmu Sains as well. i kinda hate Tatarakyat since cikgu dia mcm ampeh sket. asek suruh budak berdiri baca buku teks, and he sat there staring at us.. silap sket, rotan. Bahasa Malaysia? tak pyh ckp. aku suka buat karangan so badly! haha











muka depan report card aku
waktu darjah Satu - 1 Biru.
bley? i jst love biru anyway! haha
Biru at dat time was mcm second class la..
Merah was the good one. aku tak ingat nape aku
kena campak masuk Kelas Biru.. budak2 haru biru!









Darjah Satu -in second class..
tapi aku managed to excel! hehe








since aku was doin well in Darjah Satu,
masuk Darjah Dua - aku pun di tukarkan masuk
kelas Darjah 2 Merah. good class, budak cerdik2 giler..
and aku started to be a real freakin geek. heh.










Darjah 3; dis time around no more Biru Merah bagai..
they changed it into kelas A or B.
and aku in 3A. hehe
time ni a bit notti. kelakuan asek dpt B.
or may be cikgu kelas yg bias kot? heh.










Darjah 4A. a bit merosot sket.
kelakuan tak pernah A, kemajuan pun fluctuating..
abah rotan aku few times, wit dis report card.
i din see any 'red pen', tp still kena rotan.. :-(










Darjah 5A. a bit OK. byk A meh!
Percubaan Penilaian dpt A, kedudukan dlm darjah
dlm Top 10.
hahaha..







and aku wonder mana aku letak report card Darjah 6, eh?









Post a Comment