Sunday, August 23, 2009

yawn-day, as it is.

Ujan dah berenti. And the sunshine alrdy out there. Aku plak dah mcm penat lyn all these kinda newspapers, mags etc. Bdk2 not arnd, thk abg ngah bwk em all out for a ride in their new Exora. Tak plak nak ajak aku, kan? Soleh pun not arnd, cldve been out s'where in my other car. Abah was like, 'erm, dah jadi harta dia nampak kete along tu..'. Heh, biar la. Dia je adk böngsu aku, dia duduk rmh je pun tak buat aper - asek tdo and ngulat dpn idiotbox. As long as we knw his whereabt, tau dia goin out dgn sape, balik on time - dah cukup baik. Aku thank God for havin a good small bro like Soleh, yg aku tau sgt - kalo bdk2 lain at his age surely go haywire. Mak, i thk she's kat dapur la kot. I cld hear all those lagu2 klasik playing from her stereo.. dun ask me wat, for i am damn freakin sure dat aint any of Beyoncè, God sake. Ampun mak, along lawak je! Haha.. Abah? Sah2 la dlm bilik dia, wit books, journals et al. When his pintu bilik tutup, all of us dah tau, dat means 'get outta ere, i am doing some reading in ere' kinda thang.. Cucu dia pun dah tau. Need no sìgnage hang up the door, they will back off, God sake. Erk, btol kan kak yang? Haha.. Nak marking paper, tak dak mood. Nak mandi, air tak dak. Dah call LAP and they told me 'encik nombor 53 buat laporan yg sama.. sabar encik, ya!'. Sabar my arse. Erk, aku poser. Heh, yeah - sabar my arse. Pantang je wkend, sure tadak air. Paip pecah lah, apa lah. Ni la masalah kat kampung neh. Geram aku. Kesian mak, nak masak bagai kat dapur. And kesian kat aku jgk, asek2 aku je yg kena angkut air dr telaga luar rmh ke dapur. Berbaldi2! Heh. Mak ckp, 'tak pa along.. pahala tu!'. And aku was like - sengih2 je lah. Alhamdulillah. Enuf said! *yawn* thk i shld find my way bck sneaking into the bed, eh?
Post a Comment