Monday, August 3, 2009

heh!




meeting = yawn!!






tiber2 je panggil aku masuk meeting. not early notice watever not - Pengarah said - urgent. aku tanya kerani yg call aku tu 'saper yg kena attend', and damn - it was like semua Ketua Unit kena hadir. geram sgt.. dah la keje aku kat bilik neh bertimbun2.. heh - i know, bertimbun2 pun, aku sempat lagik ber-FB, eh? i can hear u! well, dats wat we called 'effective-multitasking', God sake. mcm yg aku dah agak - it aint dat so-called meeting pun, it was more towards briefing, for kata putus dah ada.. meeting pekerjad? heh. i was like repeatedly tgk jam - takut2 kalo melalut smpai pkul 4 lbey - matilermelk, since ptg ari ni aku ada agenda penting! hehe..



balik dr break at 10am tadik - aku, Ajak and Mr Din terserempak dgn budak2 neh merokok dgn girang sekali kat kedai makan yg tepi jalan besar, in uniform somemore.. as aku dah jangka dat it'd be disastrous for em -and its true. Ajak berenti tepi jalan rite beside table budak2 tu, kutip kad matriks masing dgn Mr Din - aku mls amek pot sgt.. so aku berdiri la tgk je.. tp muka mode serious la.. sian plak aku tgk bdk2 tu dok tgk muka aku mcm mintak belas ihsan. double heh! aku bley berlembut kalo bab2 lain - tp when it comes to rules and regulation - ampun! selalu dah aku ckp, nak rokok - never in ur uniform, tak elok. and dun do dat 8 to 5. kalo nak bogel and smoke - tu lain citer. or kalo nak smoke pipe ke, haper ke after 5, go ahead.. tak kira la nak pening2 lalat dgn Malboro ke, Pal Mall hijau ke, mender ke.. aku mls nak amek tau. so tadik, Mr Bong soh aku panggil budak Sem 1 neh, soh aku bambu.. bambu? mcmana eh? so aku leter2 je la sket.. tak reti aku! tp kelakar jgk aku tgk muka bdk2 neh sekor2 mcm sardin tin cap Ayam. the thg is - aku pun pernah merokok dulu, aku tau how it feels..



Mr Bong, 'eh, aku tak nampak pun keter ko'. Mr Nazri, 'aku ingat ko tak keje ari neh!!'. Mr Anwar, 'moto saper parking tepi parking keter aku tu eh?'. Ajak, 'ni pe ko buat dgn helmet neh?'. stdnt aku, 'whoaaa.. sir rempit ari neh, eh!'.



heh. wats the big deal? aiyooo.. prlu ke aku nak buat PC since nak explain naper and how aku rempit? kerj! haha






Post a Comment