Thursday, March 19, 2009

motobike.






supposedly aku drive to work today - like aku always do. tapi ari neh angin aku pe hal ntah - aku bley amek je kunci moto adik aku si Soleh tu (since dia cuti and not home - left behind his motosikal), start enjin and terus pi keje.. kinda nice sekali sekala off to work naik motorbike. of course stdnts akan tgk ko mcm dgn beberapa jenis pandangan - contohnya mcm; a) pandangan tak percaya.. eg; 'eh, mr. shah ke tu? naik moto? pls la..' mcm tu. b) pandangan terkejut.. eg; 'eh, sir - naik motor? naper?..'(bodo sgt soalan). c) pandangan kejs.. eg; 'heh, naik moto la plak.. pe kes?.. '



pe pun - pedulik aper aku - best naik moto neh - bley cilok2, potong at double line and bila time traffic lite - u can proudly stop kat depan sekali.. tinggalkan all the cars berpuluh-puluh tiang at the back of u. heh. puas ati mek. tak terkata! maklum la - asyek selama neh naik keter - tak abes2 maki org naik moto.. erk - kali ni aku plak ke, jadik mangsa maki? then again - heh - ada aku kesah? huhuhu..



but then - at 11am tadik, aku dpt call dr Mazlina - she's from center tmpat aku belajar tu.. asking me to go there for a while since ada benda nak settle.. aku was like 'ok, nanti lunch time aku dtg..' and only after dat aku terfikir.. 'aduhhh.. aku bwk moto la siolll!!'. but - so wat? salah ke? bukan tak bley smpai pun. aku aku start enjin moto adik aku - pecut la sedaya upaya pi sana.. nak keja lunch time neh!! baru le aku 'terkenang semula' siksa la jugak naik moto neh - especially time2 mcm neh - panas Ya Rabbana.. habuk, asap, kereta asak ko mcm sajer2 je nak kasik ko terjun longkang. heh - geram aku.. tp bezanya, kali ni aku tak le maki2 org.. since aku pun potong double line jugak.. hehe.. lps berhempas pulas dlm panas.. finally aku smpai balik ofis aku.. and langit dah start gelap. adoo - nak ujan eh? rain coat? aiyyoooo.. erm - another alasan yg buatkan aku kena balik awal neh.. yez!!


aku dah submit borang cuti - off for a day trow, ptg ni after work terus nak balik kg.. until Sunday ptg. rindu la kat my mum, my dad.. abg cik and family, kak ngah and family will be back too. Soleh alrdy there.. and let alone all the mini-monsters.. and mum's cooking. fuhhh.. berair mek (tiber2).











moto Soleh tak la mcm ni sekali.. kalo mcm neh - harews la
aku punch in lewat siol!! and kematu dubur
le jwbnyer. heh..







so - if am not be able to updates wit anythg at all - well, dat means aku dah kat kg larrr.. and let me wish u ppl siap2 lar.. TGIF!! happy ber-weekend.







Post a Comment