Friday, September 5, 2008

lap*Q!!

its the 5th day of berpuasa.. among all the days - aku rasa ari ni ler penat Ya Rabbana.. tak tau pe hal. nak kata aku pi wat clinical round/visit pun tak jugak - aku melekat kat bilik sajork - markin paper nan tak abes2 neh (bak kata Rod - mata dah naik kero!).. but i am finishin it. dijamin halal. ptg ni siap - aku nak bg kat Mr Din plak; for his own part. but then again - aku rasa penat sgt. bukan nak komplen (mak ckp - tak baik rungut2, kurang pahala..), tp btol ckp.
aku order nasik minyak je ari neh - dgn Kak Ton si CC aku tuh. senang.. balik, bukak bunugkus, makan. i mean - lepas org azan magrib lah. tak la terkejar2, bersesak2, larik dikejar dek ujan (and ended up mcm looka - mkn nasik berkuah air.. sdey!!). aku singgah tepi jalan, beli kueh pe patot, and aku balik trus rumah. mmg ada bazar ramadhan dkt area tmn aku.. tp (again) Ya Rabbana.. sesak Ya Rabbi (again). kowser aku. wat penat je. sesuai dgn motto aku ari neh - reserve yr energy. ahaks.
mum called. askin dis and dat. suddenly rasa mcm nak balik kg plak. sambal tumis petai, laksa mak masak, masak asam, asam pedas, pucuk ubi masak lemak.. wah!! berair atas bawah. i mean - berair molot tetiber. aku rasa lepas magrib definately aku nak tros shoot balik kg larr.. get together geder dgn family, sahor, berbuka, saing pi traweh.. best.
frankly speakin - aku ngantok sgt waktu khutbah tadik.. sayup2 je aku dgr sora pak khatib tu baca khutbah. tersenggok2 ala2 'yes sir' tu jgn ckp larr.. segan jugak. tp nak wat cemaneh.. tak bley control. its luar kawal.. totally luar kawal. rasa mcm nak baring trus je.. nasib le stdnt2 aku cuti - so aku rasa tak le segan sesgt.. tp aku tau, ramai staf hospital kat masjid yg sama.. sure perasan aku kot. heh - lantak la.. dorang pun tido jugak. mcm aku tak tau.
first time aku dgr btol2 lagu Nitrus - Kamu neh. sdp plak. i think i've heard it before. yet mcm biasak - aku dun giv it a damn. it was like 'Nitrus? Nitrus wat?' kinda thang.. tp ari neh - aku mcm enjoy plak dgr.. best. nice lyric too. and its for u - somebdy out there. ahaks.
Post a Comment